Selecteer een pagina

Ypenburg Den Haag: zelfde setting, betere camera

door | jan 20, 2016 | Fotografie | 0 Reacties

De trouwe volgers van mijn fotoblog zullen bovenstaande foto wel herkennen. Het is de plas van Ypenburg en is door mij al tientallen keren op de foto vastgelegd. Deze plas ligt bij mij om de hoek en ik ben er dan ook vaak te vinden. De ene keer om de mooie lucht vast te leggen en de andere keer om een nieuwe camera of lens te testen.

Eerdere foto’s van de Ypenburger plas

Sony a6000 camera met handmatig objectief

Dit keer was het testen van een nieuwe camera de aanleiding. Voor spiegelloos.nl schrijf ik reviews van systeemcamera’s en lenzen en zo ook van de Sony a6000 camera. Speciaal voor de gelegenheid heb ik een Samyang 10mm f/2.8 handmatig objectief meegenomen om het landschap op de foto te krijgen. Met zijn mooie grote beeldhoek kun je een fantastisch overzicht maken.

Ook dit is een HDR opname

Ik heb er al meerdere artikelen over geschreven en heb er ook een pagina aan gewijd: HDR fotografie. vanaf het begin van mijn fotografische carrière is dit een passie geweest. Weinig licht opvangen en er mooie sprankelende beelden van maken.

De foto is gemaakt van 5 belichtingen bij een klein diafragma (exacte EXIF informatie is niet meer beschikbaar, aangezien de Samyang lens handmatig is en geen informatie doorgeeft aan de camera). Met Photoshop zijn de beelden omgezet naar een 32bit HDR foto.

Twitter rondgang

Inmiddels vliegt de Tweet hiernaast van mijn Instagram post (snap je het nog?) rond over internet en wordt door verschillende twitteraars gewaardeerd met een like. Het staat je natuurlijk vrij om ook even te klikken op like of retweet….het wordt gewaardeerd.