Selecteer een pagina

That’s the question…In mijn zoektocht binnen de wondere wereld van de fotografie ben ik natuurlijk heel snel tegen Lightroom en Photoshop aangelopen. Tot heden heb ik Photoshop nog niet actief gebruikt en heb alle bewerkingen in Lightroom uitgevoerd. Afgelopen week kreeg ik een paar tips die me anders hebben doen denken. In dit artikel het voorbeeld.

Photoshop en Lightroom

Vanaf het begin van mijn actievere fotografie periode maak ik gebruik van Lightroom. Toen ik in december 2012 een nieuwe camera heb gekocht en begonnen ben met fotograferen in RAW, ben ik overgestapt van Picasa naar Lightroom. Vooral het catalogus systeem en de gemakkelijk te gebruiken “sliders” om foto’s te bewerken, spraken mij erg aan. Eigenlijk heb ik nooit willen beginnen met Photoshop, aangezien alle bewerkingen in Lightroom gedaan konden worden. Althans….dat dacht ik. Tot nu!

Wat er gebeurde

De foto bovenaan dit artikel heb ik afgelopen in een Faceboek groep geplaatst voor opbouwende kritiek van mede fotografen. De groep is opgezet door Marco van Dijk, Brian van Daal en Dave Zuuring van LifeOnPixels. Al snel kwamen er opmerkingen van de onderbelichtte gebouwen, maar verder dan opmerkingen kwam het niet. Totdat Aline van Weert mijn foto extra heeft bewerkt in Photoshop en ook nog eens zo aardig was om een PDF toe te sturen hoe ze die bewerkingen heeft uitgevoerd. Ik kon thuis achter de Mac exact dezelfde bewerking uitvoeren en op die manier een eerste kennismaking hebben met Photoshop. Het resultaat was verbluffend (al zeg ik zelf).

Het voorbeeld

 

Ik ben om!

Photoshop hoort er vanaf nu volledig bij. Ik moet nog wel even op zoek naar een goede training. Heeft iemand goede ideeën, hints of verdere tips?

Aline, nogmaals bedankt voor dat extra zetje!