Selecteer een pagina

Straatfotografie

Het vastleggen van een algemeen straatbeeld lijkt veel op reportage fotografie. Alledaagse taferelen, soms in een bijzondere compositie. Je kunt mijn voortgang volgen in mijn blog. Hieronder wat straatfoto’s in kleur en zwart-wit.

 

Wat is straatfotografie?

In de reportagefotografie vormt de straat het toneel voor allerlei menselijk activiteiten en deze straatfotografie is voor veel fotografen een geijkte werkwijze. Uitgerust met een minimum aan aparatuur (zo onopvallend mogelijk) ga je als het ware op onderzoek uit. Je fotografeert het leven op de stoepen, op de terrassen, bij café’s, op markten en in parken. Je plant helemaal niets en vertrouwt volledig op je vermogen om te observeren en improviseren.

Mijn zoektocht

Het vastgelegde straatbeeld is voor iedereen herkenbaar. Alledaagse taferelen lijken nu niet interessant, maar kunnen later mooie herinneringen terugbrengen. Ook het aangezicht van een stad, dorp of landschap veranderen met het jaar en ik probeer de ogenschijnlijk alledaagse taferelen een bijzonder tintje te geven. Klik bijvoorbeeld hier om te zien hoe Den Haag wakker wordt.

Foto’s uit de categorie “Straatfotografie zwart-wit”

(Klik voor een groter exemplaar)

 Foto’s uit de categorie “Straatfotografie kleur”

(Klik voor een groter exemplaar)