Selecteer een pagina

Manarola: geen unieke fotolocatie, wel een mooie foto erbij in de collectie!

door sep 15, 2015Fotografie, HDR4 reacties

Manarola

Fotolocatie dorpje Manarola
Er gaan jaarlijks enorm veel mensen naar Italië op vakantie en maken daar de mooiste foto’s op soms niet zo unieke plaatsen. Pisa, Florence, maar ook in Manarola. Eén van de vijf dorpen van de “Cinque Terre” in de gemeente Riomaggiore. Hier komen heel veel toeristen en fotografen en er zijn dus ook veel foto’s gemaakt van dit dorp.

Google eens op “Manarola”

Als je in Google de zoekterm “Manarola” intikt, dan krijg je een stortvloed van dezelfde foto’s te zien. Klik hier maar voor het zoekresultaat. Het oude vissersdorp is karakteristiek vanwege de pastel gekleurde huisjes en de bootjes die tot hoog in de straat worden getrokken. Voorheen leefde het dorp van visserij en de wijnproductie. Tegenwoordig is de grootste inkomstenpost die van het toerisme. Overal waar je kijkt in het dorp zijn er appartementen te huur en je ziet dan ook veel buitenlanders die voor een korte periode verblijven in het dorpje.

Het plan: avondopname van het dorpje

Aangezien ik toch in Italië was, moest Manarola ook van de foto bucket list geschrapt worden. Het plan was om op tijd met de auto te arriveren, zodat ik ruim de tijd had om de juiste fotostek te vinden. Nou…..dat was niet zo moeilijk: je bent er niet alleen! Je zoekt gewoon de statieven en gaat vanaf dat punt kijken of je een nog beter standpunt kunt vinden om je eigen shot te maken. Voor deze foto heb ik twee combinaties meegenomen. De foto zelf is gemaakt met de nieuwe Panasonic G7 camera (Micro Four Thirds) met de Panasonic DG Summilux 15mm F1.7 lens erop geschroefd. Ik heb ook nog een opname gemaakt met de GX7 in combinatie met de Panasonic 12-35 F2.8 lens om te kunnen vergelijken. Bovenstaande “behind the scene” foto is gemaakt met de GX7.

Voor de fotogeeks (zoals ik) nog even de exacte specificaties van deze HDR opname: Panasonic G7, Panasonic Leica DG Summilux 15mmF1.7@15mm, 5/1EV bracket opname, basisfoto F8.0/13s/ISO200. Heb je nog tips voor locaties om op de foto bucket list te zetten? Laat hieronder dan even een bericht achter. Het wordt gewaardeerd!