Selecteer een pagina
Dit is artikel 3 van 6 uit de serie Micro Four Thirds (MFT): wat is het precies?

Voor het Micro Four Thirds systeem zijn er verschillende camera’s op de markt. Verschillende fabrikanten hebben meerdere modellen beschikbaar en breiden de productlijn nog steeds verder uit. In dit artikel een overzicht van de beschikbare modellen.

Vier fabrikanten

Er zijn vier fabrikanen die MFT camera’s maken: Panasonic, Olympus, Kodak en Blackmagic. Ik kan dit keer kort zijn in het schrijven van een artikel, omdat op andere sites mooie overzichten voorhanden zijn van alle camera’s. Hieronder zijn de links opgenomen:

  • 4200.p5236be7db96f3Op de Amerikaanse wikipedia site is een mooi overzicht te vinden van alle camera’s die zijn uitgebracht in de loop van de tijd.
  • Op four-thirds.org kun je op allerlei pagina’s de verschillende merken terugzien die momenteel nog verkrijgbaar zijn. Panasonic en Olympus zijn hier opgenomen.
  • Kokdak heeft de PIXpro S-1 aangekondigd. Eigenlijk is deze camera uitgebracht door JK Imaging Ltd onder licentie van kodak.
  • Blackmagic kent sinds kort de Pocketcinema camera, maar eigenlijk is dit een dedicated filmcamera.

Vlaggeschip van Olympus en Panasonic

Zowel Olympus als Panasonic hebben een vlaggeschip. Voor Olympus is dat de Olympus OM-D EM-1. Specificaties zijn te vinden op de website van Olympus.olympus-omd-em1-slang

Panasonic heeft korte geleden de Panasonic GH4 uitgebracht. Echt nieuwe feature in dit model is de mogelijkheid om in 4K resolutie te filmen.

maxresdefault

 

Dit zijn alle beschikbare modellen die momenteel op de markt zijn. Ik schiet zelf mijn plaatjes met de afgebeelde GX7 bovenin het artikel. Mocht ik camera’s missen; laat het me dan weten. En ik zou graag in contact komen met collega fotografen die gebruik maken van een MFT camera. Laat een bericht achter!

Navigeer binnen de serie<< Deel 2: De voordelen en nadelen van het MFT systeemDeel 4: De beschikbare MFT lenzen >>