Selecteer een pagina

Sinds de oprichting van mijn website ben ik op zoek geweest naar een goede plugin om mijn foto’s te kunnen showen aan de wereld. Ik heb hier flink mee geëxperimenteerd en ben uiteindelijk bij Justified Image Grid blijven hangen. De beste plugin voor je foto’s in WordPress.

Justified Image Grid plugin

Als fotograaf wil je niets liever dan op zo’n mooi/handig mogelijk manier je foto’s laten zien aan het grote publiek. Mooi en handig zijn natuurlijk subjectieve termen en betekenen voor iedereen iets anders. En toch ben ik tijdens mijn rondgang langs alle fotosites tegen dezelfde elementen gelopen waar volgens mij een mooie gallery aan moet voldoen:

  • De gallery moet automatisch uitlijnen als je de grootte van je scherm verandert;
  • De gallery moet responsive zijn;
  • De gallery moet gebruik kunnen maken van een “lightbox”;
  • De gallery moet gemakkelijk te gebruiken zijn vanaf verschillende bronnen (Worpress gallery, Nextgen, Instagram?)

De Justified Image Grid plugin doet nog veel meer. Op de website van Codecanyon valt meteen op dat je de plugin kunt gebruiken voor bronnen als Flickr, Instagram, Nextgen, WordPress, 500px en eigenlijk alle bronnen die gebruik kunnen maken van RSS feeds om de foto’s te ontsluiten. M.a.w. je kunt werkelijk alle bronnen aanboren om je foto’s op je eigen site te laten zien. Je hebt niet meer voor iedere site een eigen plugin nodig, je kunt het nu me 1 doen.

Al dit moois komt natuurlijk wel met een prijs: voor $28 ben je spekkoper.

Enkele voorbeelden van een Grid

Hieronder zie je enkele voorbeelden van verschillende voorkeuzen om een gallery te maken. Op de website van de ontwikkelaar kun je alle mogelijkheden zien.

Authors favourite (preset 2)

 

Flickr Style (preset 3)

 

Google+ style (preset 4)

Ik ben nog aan het experimenteren met de juiste layout voor de site. Op de foto’s pagina kun je een aantal streams bekijken van Flickr en Instagram die gebruik maken van de Grid plugin. Wat denk je ervan?